Hírek

2007.06.11. 16:39

Azért halt meg a paneltűz áldozata, mert megpróbálta oltani a lángokat

BAMA

Elkerülhető lett volna annak a budapesti asszonynak a tragédiája, aki XV. kerületi lakása hatodik emeleti erkélyén égett halálra – jelentette ki Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője. Mint mondta, a bajt legfőképp az okozta, hogy a nő először maga próbálta eloltani a lángokat, s emiatt későn riasztották a tűzoltókat. A lakók már 15 óra előtt egy perccel érzékelték a füstöt, ám az első telefonbejelentés csak húsz perccel később történt. Így hiába érkeztek hét perc alatt a helyszínre a riasztott tűzoltók, már egy kiterjedt tűzzel találták szembe magukat.

Kiderült, a hölgy aludhatott a tűz keletkezésének idején. Amikor a füst miatt rákopogtak, kissé zavarodottan nyitott ajtót, de nem engedett be senkit. A tűz egyébként a villanyrezsón égő ételmaradék szétfröccsenésével terjedt szét, amire rásegített az ajtó kinyitásakor keletkezett huzat, de a nyitott erkélyajtó is.

Langer Ivánné, a Társasházkezelők Szövetségének szóvivője rámutatott: a panelházak felújításánál a régi alumínium vezetékrendszerek cseréjére is szükség lenne. A szellőzőkben vastagon lerakódott zsírréteget pedig el kell távolítani. Ez utóbbi ugyanis gyújtózsinórként segítheti a tűz terjedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!