Hírek

2007.06.22. 18:25

A jelentések nyilvánosságra hozatalát követeli a Morvai-bizottság

Nyílt levélben követeli az őszi eseményekkel kapcsolatos vizsgálatok nyilvánosságra hozását a rendőri vezetőktől és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától a Civil Jogász Fórum (CJF) – jelentette be pénteken Morvai Krisztina.

É. S.

A testület vezetője kifogásolta hogy még nyolc hónap után sem készültek el azok a vizsgálatok, amelyeket a rendőrség és a büntetés-végrehajtás ígért. Morvai Krisztina ismeretei szerint a jelentések elkészültek, csak nem kerültek nyilvánosságra. A jogásznő hangsúlyozta, hogy ezek közérdekű adatok, melyeket nem lehet a szőnyeg alá söpörni. A CJF bizalommal fordul az új rendőri vezetők felé, szívesen konzultál velük annak érdekében, hogy megtisztuljon a rendőrség. A Morvai-bizottság februárban nyilvánosságra hozott jelentése szerint Magyarországon tavaly ősszel a rendőrség brutálisan lépett fel. Önkényes letartóztatások történtek, az eseményekért Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a felelős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!