Hírek

2007.05.31. 18:51

Nem élményszerű Zsanett beszámolója

„Nem értékelhető abszolút élményszerűnek” E. Zsanett azon élménybeszámolója, amely szerint rendőrök erőszakolták meg, áll a szerdán elkészült pszichológusi szakértői véleményben. Egy, az Index hírportál által megszólaltatott pszichológus szerint épp az hitelesíti a vallomást, hogy az nincs kiszínezve, s a traumát átélt ember megpróbálja eltolni magától élményeit.

BAMA

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője tegnap elmondta, a DNS eredmények még nem készültek el, erre legkorábban ma kerülhet sor. Ez választ adhat arra, hogy E. Zsanett ruháján találtak-e a bűncselekménnyel gyanúsított rendőröktől származó spermát vagy más nyomot, szőrszálat vagy hajszálat. Választ adhat arra is, hogy a lány valóban ült-e az autóban. A DNS-vizsgálat eredményét a korábbi vallomásokkal és bizonyítékokkal összevetve használják fel a nyomozók. Az egyik gyanúsított rendőr ügyvédje, Magyar György elmondta, az öt előzetesben ülő felfüggesztett egyenruhás közül védence bármikor vállalná a hazugságvizsgálatot, míg ketten hajlandóak a poligráfos vizsgálatra, de csak később. Ketten biztosan nem vetnék alá magukat a 95-98 százalékos biztonságú tesztnek.

Mint megírtuk, Zsanettet május 4-n állították meg egy közúti ellenőrzéskor a rendőrök Budapesten. A lány állítása szerint ezt követően a rendőrök kocsijukkal egy kihalt utcába vitték, ahol ketten megerőszakolták. Ezt követően az egyik rendőr hazáig kísérte, ahol elvett tőle 20 ezer forintot, s megfenyegette, hogy ne merjen beszélni senkinek az esetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!