Hírek

2006.08.10. 13:09

Szörnyű pusztításra készültek a terroristák

Tíz személyszállító repülőgépet akartak felrobbantani terroristák, jelentette be csütörtökön a Scotland Yard, miután 21 brit születésű gyanúsítottat letartóztattak.

BAMA

A merénylők kézipoggyászban vitték volna fel a robbanóanyagot a gépekre, és a fedélzeten akarták útközben felrobbantani. Célpontok között három USA-ba tartó gép is volt, így az Egyesült Államokban is terrorriadót rendeltek el.

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Példátlan óvintézkedések Londonban
[/caption]Az angol riadó elrendelése után semmiféle kézipoggyászt nem lehet felvinni Londonban a gépekre. Az utasok csak legfontosabb tárgyaikat tarthatják maguknál, s azokat is csak átlátszó műanyag táskában. A biztonsági szolgálat mindenkit megmotoz a felszállás előtt, s nem engedik a fedélzetre vinni a mobiltelefonokat, laptopokat, sőt a szemüvegtokokat sem. A különleges intézkedések miatt több járatot töröltek, nem szállnak fel a Heathrow-ról a rövid távolságú járatok magyar idő szerint délután 4-ig.

„Vörös” minősítéssel látták el Amerikában a Nagy-Britanniába közlekedő járatokat, míg az USA városai között repülő gépekre a magasnak számító „narancs” színű jelzés van érvénybe. Az Egyesült Államok területéről induló gépekre tilos folyadékot felvinni – így kontaktlencse tisztítót is -, mert angol források szerint a merénylők valamilyen folyékony anyaggal próbálták felrobbantani a Londonból induló járatokat.

A Budapestről Londonon túlra, londoni átszállással utazó utasok semmiféle kézipoggyászt nem vihetnek fel a repülőgép fedélzetére - közölte az MTI-vel Németh Krisztina, a Malév szóvivője. Hozzátette, hogy a tiltólistán szerepel a mobiltelefon is. Az utasok zsebben elférő pénztárcájukat és kontaktlencséjüket magukkal vihetik az utastérbe, de például a kontaktlencse-folyadékot nem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!