Hírek

2006.08.24. 17:16

Nálunk is terjedőben a Slota-jelenség?

„Magyarországon is terjed a Slota–jelenség” – közölte Eörsi Mátyás szabaddemokrata politikus. Az országgyűlési képviselő így értékelte a hétvégi magyarországi futballmeccseken megjelent, tartalmában és stílusában is elfogadhatatlan, Szlovákia és a szlovákok ellen irányuló üzeneteket.

F. K.

Mint ismeretes, a Szolnok-Ferencváros futballmérkőzésen a fradisták olyan transzparenseket emeltek magasba, amelyeken – többek közt – Ján Slota szélsőséges szlovák politikus halálát kívánták.

Az SZDSZ-es honatya csütörtökön felhívást intézett a magyarországi pártokhoz, hogy együtt határolódjanak el ettől a jelenségtől, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy hónapja, a szabad demokraták kezdeményezésére közösen léptek fel az ellen, hogy Slota és pártja bekerült Robert Fico szlovák miniszterelnök kormányába. Eörsi Mátyás szerint azok, akik Szlovákiát vagy a szlovákokat gyalázzák, ne gondolják azt, hogy magyarbarátok, mert a szélsőséges fellépések csak egymást erősítik.

Közben azonban újabb fordulójához érkezett a konfliktus. Ismeretlenek szerda éjjel megrongálták Petőfi Sándor pozsonyi szobrát, emellett valóságos karikatúra-háború van kitörőben a magyar és a szlovák internetes oldalak között. A sort a szlovák Kaleráb nevű weboldal nyitotta, ahol egy, a két nép közötti feszültség kifigurázására indítottak pályázatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!