Hírek

2006.08.30. 17:13

Letiltották az öngyilkosoknak tippeket adó magyar honlapot

Szerda délután tették hozzáférhetetlenné azt a magyar nyelvű honlapot, amely öngyilkossági módszereket sorolt fel meglehetős alapossággal.

B. B.

Az oldalon meghatározták például, hogy az egyes mérgező anyagokból pontosan hány grammot kell bevenni a biztos halálhoz. A drogokon, vegyszereken vagy a természetben is megtalálható mérgeken kívül más módszerekről is pontos tájékoztatást adtak, táblázatban foglalták össze, hogy az akasztást választó öngyilkosjelölteknek milyen magasról kell leugraniuk, hogy biztosan eltörjön a nyakuk. A honlapkészítők felhívták az olvasók figyelmét arra, hogy a weblap „szórakozási célokra szolgál, és egyik módszer tényleges használata sem ajánlott.”

Az internetes oldal tartalmát azonban az ORFK is vizsgálja. Garamvölgyi László szóvivő azt mondta, ha bebizonyosodik, hogy segítséget jelent az oldal tartalma öngyilkosságra készülő személyeknek, készítőjére börtönbüntetés várhat.

„Ez egy gyilkos honlap, amely amellett, hogy cinikus, rendkívül veszélyes is” – vélekedett Funk Sándor addiktológus, aki öngyilkossági kísérletek túlélőit kezeli a Nyírő Gyula Kórházban. A főorvos szerint a halálra készülők gyakran csak egy jelzésre várnak, és egy olyan honlap, amely pontosan közli, hogy egyes altatókból hány grammot kell bevenni, alkalmas erre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!