Hírek

2006.08.14. 18:05

Kuncze konkrét céldátumot vár Gyurcsánytól az euró bevezetéséről

„Az SZDSZ kíváncsian várja, hogy a miniszterelnök a konvergencia program kapcsán mit mond, milyen időtávot lát, milyen intézkedéseket tart még szükségesnek” – mondta Kuncze Gábor hétfőn a köztelevízióban.

É. S.

Az SZDSZ elnöke és a liberális párt ügyvivői kedden hallgatják meg Gyurcsány Ferenc kormányfő elképzeléseit az euró bevezetéséről. Kuncze szerint a konvergencia programnak világosnak kell lennie, egyértelműen meg kell mondania, hogy mikorra akarunk valamilyen célt elérni, és ki kell tűzni ezeket a célokat. Magyarország a hitelességét akkor szerzi vissza, ha olyan programot tesz le az asztalra, amit egyébként teljesíteni is tud, s erre a költségvetés egyensúlyának helyreállítása miatt is szükség van.

„Elképzelhető, hogy az euró 2010-es bevezetésének dátumát meg kell változtatni a kormányprogramban” – jelentette ki hétfőn Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Kuncze erre úgy reagált, hogy egy a 2010-es választásokra készülő kormány nem alkalmas arra, hogy a költségvetés egyensúlyának helyreállítása érdekében határozott lépéseket tegyen. A szabad demokraták elnöke ebben a kormányzati ciklusban megvalósíthatónak látja az egészségügyi reformot, valamint 2009-től az egykulcsos adó bevezetését, melyhez azonban szigorú költségvetési politika, és az egyensúly helyreállítása kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!