Hírek

2006.08.14. 13:45

Fidesz: át fogja szabni a közalkalmazotti bértáblát a kormány

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy még az önkormányzati választások előtt hozza nyilvánosságra, milyen változtatásokat tervez a közalkalmazotti bértáblában.

BAMA

A kiszivárgott hírek szerint a kormány teljes mértékben át akarja alakítani bértáblát annak érdekében, hogy jelentős forrásokat tudjon kivonni a közszférából, mondta Révész Máriusz hétfőn. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerint több elképzelés szivárgott ki, az egyik szerint a kormány teljesen meg kívánja szüntetni a közalkalmazotti bértáblát, egy másik szerint pedig csökkentené a bértáblában szereplő összegeket, valamint az előrelépések számát is, így nem három-, hanem hatévente lenne béremelés.

Révész Máriusz szerint ez egészen drámai következményekkel járna, a fiatalok számára azért, mert a nem túl magas kezdő fizetés csak hat év elteltével emelkedne először, az idősebbek pedig azért járnának rosszul, mert ha magasabb fizetési osztályba kerülnek, mint amit a megváltoztatott bértábla előírna, akkor hosszú évekre "parkolópályára" kerülnek. Mint mondta, a kormány a csökkentéskor arra hivatkoznak, hogy legyen pénz a minőségi munka külön díjazására, azonban ezzel csupán egy szinttel lejjebb, az önkormányzatokhoz tolja a konfliktust.

Révész Máriusz rámutatott: a közalkalmazotti bértábla eddig is minimálbértáblaként működött, hiszen az önkormányzatoknak lett volna lehetőségük díjazni a minőségi munkát, de ezt forrás híján nem tudták megtenni.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!