Hírek

2006.08.08. 07:00

Egy rém hasonló család

Szeptembertől nekünk is lesz rém rendes családunk. A TV2 megvásárolta az eredeti sorozat újraforgatási jogát, így nemsokára Bándi Sándor poénjain nevethetünk.

Dián Tamás

A licenc után itt az ideje, hogy új fogalommal ismerkedjenek a tévénézők, s ez a remake. A szó leginkább „újracsinálást” jelent, ami nagyjából fedi is a lényeget: nem megveszik a tévésorozatot, hanem újra elkészítik azt, méghozzá a helyi viszonyok figyelembevételével. A hazai gyakorlatban még újdonságnak számító megoldást először a TV2 alkalmazza, méghozzá rögtön egy „televíziós nagyágyú” esetében. A Rém rendes család című sikersorozat jogait vették meg, s már két hete forgatnak.

[caption id="" align="alignleft" width="220"] Al Bundy (Ed O’Neill) és Bándi Sándor (Szervét Tibor) a sorozat szerint rokonok, ezért sújtja őket a „Bundy-átok”
[/caption]Lóránt Gergely, a csatorna marketing és PR főosztály-vezetője elmondta: azért esett választásuk Al Bundy-ékra, mert biztosra akartak menni. „Az eredeti forgatókönyv epizódjait készítjük el, de jócskán magyarítunk a történeteken – mondta. – A mi verziónkban is cipőboltos lesz a főszereplő, de Bándi Sándornak hívják, a felesége pedig Juci. A sztori szerint Bándiék rokoni kapcsolatban vannak az amerikai Bundy családdal, ezért is működik náluk a „Bundy-átok”.

A hasonlóság nem csupán a külsőségekben nyilvánul majd meg: a nézőknek az egyes epizódok láttán is olyan érzésük lehet, hogy ez valahonnét ismerős. Az epizódokat író csapat keze ugyanis eléggé meg van kötve, mivel nem új történeteket kell kitalálniuk, hanem a meglévőket ültetik át hazai viszonyok közé. Például az eredeti sorozatban a főszereplő egy yachtot építget, ám egy lepukkant magyar középosztálybeli család esetében ez kevéssé hihető, ezért a mi Bándi Sanyink egy motoron bütykölget. Al Bundy az amerikai fociért rajong, a magyar változat főhőse a futball szerelmese. Őt egyébként Szervét Tibor alakítja, az amerikai szakértők szerint is fantasztikusan. A többi szereplő kiléte egyelőre még titok.

Az viszont már tudható, hogy az első részeket ősszel kezdik vetíteni, s első körben 26 epizódot forgatnak. Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója lapunknak elmondta: egyetlen rész előállítási költsége 10 milliós nagyságrendű. „A Rém rendes család helyi változatai Oroszországban és Spanyolországban nagy sikert arattak, biztosak vagyunk abban, hogy nálunk is hasonló sors vár rá.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!