Hírek

2006.08.05. 07:00

Csúszópénzt kértek és adtam az autómért

Olvasónk régi autóját leadta egy szalonban, ahol a járgányt beszámították. Amikor az újat el akarta hozni, az alkalmazott még 47 ezer forintot kért tőle. Odaadta a csúszópénzt.

BAMA

Nagy hibát követett el a kedves olvasó, hogy belement a zsarolásba – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Így ugyanis ő maga is bűnrészessé, elkövetővé vált. Hiába mondja, hogy féltette az új autót a zsarolóktól, azért csinálta az egészet. (Az úr azzal indokolta tettét, hogy mi lesz a gépkocsival, ha ő nem fizet. Még valami baja esik, úgymond, „véletlenül”. Betörik az ablakát, lefestékszórózzák vagy kiszúrják a kerekeit.)

Jobban tette volna az úr, ha hívja a szalon vezetőjét, vagy büntetőjogi feljelentést tesz a zsarolók ellen. Így viszont ő sem úszna meg szárazon egy esetleges rendőrségi eljárást. Talán enyhítést kaphatna, ha feljelentené őket. De ezt úgysem tenné, hiszen nem azért ment bele a „kéz kezet mos” buliba.

A kereskedő valószínűleg vétlen a dologban – mondja az ügyvéd. Minden jel arra mutat: a dolog az ő tudtán kívül zajlik. Hiszen ő nyer az üzleten. Egyszer, amikor a régi autót értékesíti, másszor, és amikor az újat eladja. Az akció az alkalmazottak biznisze lehet. Ha minden további nélkül belemegyünk az ilyesmibe, egy szemvillanás alatt a zsarolók országában találjuk magunkat. Ráadásul az autón sem kellett volna semmit félteni. Egy sikertelen zsarolási akció után nem valószínű, hogy a banda bármit is tett volna. Vagy ha igen, a rendőrségnek már lett volna kire gyanakodni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!