Hírek

2006.08.25. 07:29

Csalódtunk a görögországi útban

Olvasónk családjával befizetett egy görögországi tartózkodásra. Ott derült ki, hogy elírták a szállásfoglalás időpontját, és a kért helyen nem volt szoba. A nyaralás rémálom lett.

Rados Virág

A kedves olvasó szemrebbenés nélkül követelheti az utazási irodától a kártérítést. Vagyoni és nem vagyoni jellegűt egyaránt. Ha meg tudnak egyezni, akkor minden rendben van. De ha nem, akkor az úr hibás teljesítés címén perre viheti az ügyet. Biztosan meg fogja nyerni – vélekedtek a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A bírósági független szakértő megállapítja majd a csládot ért kárt.

A hibás teljesítés ugyanis nyilvánvaló: az iroda nem azt adta, amit ígért. A szoba nem a tengerre, hanem egy hámló vakolatú házfalra nézett, dohszagú volt, a lefolyókból visszaszivárgott a víz. A strandon nem voltak medencék, gyermekmedence pláne nem, a tenger viszont három méter után nagyon mély lett. Így a pórul járt család hatéves kislánya nem élvezhette a megígért biztonságos fürdőzést. A vagyoni kár az a különbözet, amely az ígért és a valós szolgáltatás ára között van.

Az érzelmi kár is jelentős lehet. Hiszen az ügyfeleknek el kellett szenvedniük egy csomó kellemetlenséget. Nem a pihenést kapták, ami a pénzükért járt volna. A nyaralásból így nem kikapcsolódás lett, hanem rémálom. Márpedig az ember év közben eleget idegeskedik; az üdülés arra szolgál, hogy ezeket az idegi fáradalmakat kipihenje. Ám ahelyett, hogy a család elfelejtette volna problémáit, újakkal, ismeretlen bajokkal kellett szembenézniük.

Rados Virág -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!