Hírek

2006.08.02. 19:04

A hírek nagy szerelmese

Az új kormány szóvivőjének is felkérték, de nem vállalta. Varga Editnek a hírek szerelmeseként jobban áll a híradózás.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignright" width="160"] Kormányszóvivő nem akart lenni, a híradó jobban érdekli – fotó: Göbölyös László
[/caption]„Tilos azzal törődni, hogy a tévéműsorok színvonala zuhanórepülésben van, hogy a gyenge teljesítmények egész sorával lehet nap mint nap találkozni, nem szabad beállni a sorba” – mondta Varga Edit, aki a köztelevíziós híradózás után a Duna Tv Híradójában jelent meg újra. Amikor 2004 nyarán Pálffy István mellett megjelent az MTV Híradó félnyolcas adásában, e hírszerelmesi karrier számára is hihetetlennek tűnt. Majd bekövetkezett a legrosszabb: a pletykák szerint Pálffy István egyszer csak nem kívánt női műsorvezető kollégákkal együtt dolgozni a félnyolcas Híradóban. Tavaly december végén lejárt a szerződése az MTV-ben, amelynek voltak tervei vele, de úgy látszik, Varga Edit ezeket méltatlannak tartotta. Mindenesetre érdekes, hogy a köztévé miért nem tudta vagy nem akarta megtartani egyik híradós ászát.

Varga Edit úgy döntött, elfogadja a Duna Tv ajánlatát. Miközben több más csatorna is megkereste, ami nem véletlen, hiszen a rendkívül kulturált megjelenésű, ízlésesen öltözködő, szépen beszélő híradós a közönség kedvencévé is vált. Minden bizonnyal az döntött a Duna Tv mellett, hogy műsorvezetői feladatok mellett felelős szerkesztői munkát is kínáltak számára. Mi több, a késő esti Közbeszéd című hírháttérműsort is vezeti és szerkeszti.

Varga Edit mindig is tiltakozott az ellen, hogy a híradós műsorvezetőnek nincs más dolga, mint a súgógépet olvasni, és máris sztár lehet belőle. „A híradósmunka maximális koncentrációt kíván, a híreket minden néző számára érthető, követhető formában kell hangban és képben elmondani” – magyarázta Varga Edit, akit mindig is érdekelt az irodalom, a versmondás, a színjátszás. Salgótarjánban született, Szentesen és Budapesten dráma tagozatos gimnáziumban tanult. Talán ezért is örült annak, hogy Lévai Balázzsal együtt vezethette a Nagy Könyv című televíziós sikerműsort, mely szerepben a kritikusok és a nézők szerint is remekül érezte magát. Két lánytestvére van még, de mint megjegyezte, csak ő örökölte édesanyjuktól a színház szereplési vággyal párosuló szeretetét. Mint elmondta, talán ezért a tudatos törekvés arra, hogy a híradósmunkáját a száraz tartalom mellett igyekszik harmóniával is megtölteni. Ez jellemző új munkahelyén, a Duna Tv Híradójában is, ahol februárban jelent meg műsorvezetőként. Hetente készít Híradót és Közbeszédet. Mindez azt jelenti, hogy hétköznapokon délután kettőtől majdnem éjfélig bent van a televízióban.

A közelmúltban felkérték, hogy legyen az új kormány szóvivője. Megköszönte az ajánlatot, de nem vállalta. A híradózás mellett döntött. A hírszerelem már csak ilyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!