Hírek

2006.07.27. 07:00

Utólag követeli rajtam a bank a számlavezetési díjat

Olvasónk meg akarta szüntetni bankszámláját. Ám a számlavezetés ingyenes lett, így a számlát mégis megtartotta. Most kapott egy kivonatot: visszamenőleg fizesse be a díjat. A fentiekben kiderült: időközben a bank újra díjat kezdett el felszámolni a számlavezetésért. Olvasónk sérelmezi, hogy ez az ő tudta nélkül történt.

BAMA

A dologban nincs semmi törvényellenes – reagáltak a Dr. Schneider Ügyvédi Irodában. Feltéve, ha a bank nyilvánosan közzétette a számlavezetési díj megváltoztatásának tényét. Erre ugyanis jogszabály kötelezi. Minden az általános szerződési feltételektől függ ugyanis. A dokumentum foglalja magába a bankok jogát és kötelességeit. Ezt a bank valóban nem változtathatja meg úgy, hogy a hasára csap, és egyik pillanatról a másikra pénzt kér olyan szolgáltatásért, amelyet addig ingyen nyújtott.

A bankok ilyet nem is szoktak csinálni – hangsúlyozza az ügyvéd. A Magyar Közlönyben, illetve a napilapok valamelyikében, esetleg többen is közzéteszik a változásokat. Az viszont szakértőnk szerint nem várható el, hogy erről az ügyfeleket külön-külön értesítsék. Mindamellett elképzelhető: a pénzintézet küldött az úrnak erről levelet, csak az elkerülte a figyelmét. Esetleg elkallódott, netán megváltozott a levelezési cím, stb.

Mindenesetre érdemes érdeklődni, közzétette-e a bank a számlavezetési díjról szóló intézkedését. Illetve küldött-e erről a kedves olvasónak értesítést. Az úr elmondhatja gondját az osztályvezetőnek. Találhatnak kompromisszumos megoldást is a problémára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!