Hírek

2006.07.20. 10:05

Gyurcsány nem fogadhatja el a verespataki telket

A miniszterelnöknek nem áll módjában elfogadni a Greenpeace-től a verespataki telket.

BAMA

A Greenpeace magyarországi szervezete a múlt héten pénteken szimbolikus nagyságú verespataki telket ajándékozott Gyurcsánynak, a földdarab ott van, ahova egy kanadai cég ciántechnológiájú aranybányát és ehhez kapcsolódó zagytározót tervez építeni.

Batiz András kormányszóvivő közleménye szerint a miniszterelnök levélben válaszolt a Greenpeace vezetőjének, amelyben közölte: a magyar kormány és a Greenpeace céljai számos konkrét ügyben találkoznak egymással, azonban az eszközeik különböznek. Gyurcsány Ferenc jelezte azt is: nem áll módjában elfogadni a civil szervezet ajándékát. A miniszterelnök levelében hangsúlyozta: örül, ha egy civil szervezet fel tudja hívni a társadalom és a média figyelmét egy-egy fontos ügyre.

Gyurcsány jelezte, hogy a magyar szakértők már dolgoznak az említett aranybánya-beruházást tervező cég által benyújtott környezetvédelmi hatástanulmány véleményezésén, amelyet a július 20-án összeülő magyar-román ad hoc bizottság keretében megvitatnak román kollegáikkal. "Amennyiben a hatástanulmányból az derül ki, hogy a tervezett beruházás károsítja a környezetet, a magyar kormány meg fogja tenni a szükséges lépéseket a környezet megóvása érdekében".
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!