Hírek

2006.07.29. 09:26

Boldogtalan magyarok

Már megint a skandinávok a legboldogabbak a világon, míg mi a századik helyet sem értük el

T. M.

A dánok a legboldogabb emberek a világon – derül ki a leicesteri egyetem 178 országra kiterjedő felméréséből. A boldogsági ranglista második helyére a svájciak, a harmadikra az osztrákok kerültek. A kutatás az egészségügy, a jómód, az oktatás, a személyiségtudat és az adott ország tájképének esztétikai minősége alapján rangsorolta a világ nemzeteit. A tegnap közzétett tanulmány voltaképpen több mint száz másik tanulmány eredményeinek összegzésével készült, de kiegészítésként közvélemény-kutatást is folytattak, amelyben több mint 80 ezer embert kérdeztek meg világszerte.

A listán az Egyesült Államok a 23., Németország a 35., Nagy-Britannia pedig a 41. A rangsor egyik készítője szerint azokban az országokban, ahol az egészségügyi ellátás rendszerével nincs probléma, az oktatás fejlett és a bruttó hazai össztermék (GDP) magas, ott boldognak mondják magukat az adott ország lakói.

Magyarország a világ boldogtalanabbik részéhez tartozik, a brit kutatók a 107. helyre rangsorolták. Honfitársainknál valamivel boldogabbak a lengyelek (ők a 99. helyre kerültek) és a csehek (ők a 77. helyen állnak) és a szlovénok (67. hely). A régióban azonban a szlovákok (127.) még szerencsétlenebbnek érzik magukat, mint a magyarok és akárcsak a románok (136.) A lista legvégén afrikai országok találhatóak: a Kongói Demokratikus Köztársaság, Zimbabwe és Burundi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!