Hírek

2006.07.26. 17:45

A túlnyomó többség szerint nagy bajban a gazdaság

Az elmúlt három hónapban csökkent az MSZP népszerűsége a lakosság körében – áll a Gallup legfrissebb felmérésében

BAMA

Az elmúlt három hónapban csökkent az MSZP népszerűsége a lakosság körében – áll a Gallup legfrissebb felmérésében. Rövid idő alatt 35 százalékról 21 százalékra esett vissza a párt népszerűsége, míg a Fidesz, az SZDSZ és az MDF szavazóinak a száma lényegében nem változott. Az elpártolt választók a közvéleménykutatók szerint nem az ellenzék táborába vándoroltak, hanem bizonytalanok közé. Az elpártolók között elsősorban a vidéki nagyvárosokban élő 70 év felettiek, a diplomások, valamint közepes jövedelmű családok szerepelnek.

A magyar gazdaság helyzetéről szóló vélemények is gyökeresen eltérnek a pár hónappal ezelőttitől. Korábban a lakosság 66 százaléka mondta azt, hogy a gazdaság rossz állapotban van: ez az arány most 84 százalékra ugrott.

Az emberek nem számítanak túl sok jóra, kétharmaduk (tíz felnőttből hat) úgy véli, hogy helyzete romlani fog az elkövetkezendő egy évben. Minden ötödik felnőtt bízik abban, hogy a legközelebbi választások évében kicsit, vagy jelentősen gyarapodni fog a jövedelme. Ez komoly visszaesés a májusi prognózishoz képest, amikor még minden második felnőtt gondolta ezt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!