Hírek

2006.07.02. 17:21

A polgármester volt a hunyó Miskolcon

Rémhírek miatt tört ki pánik a borsod megyei nagyvárosban, nyomozást indítottak a vétkes ellen

F. K.

Káli Sándor, Mickolc szocialista polgármestere adott utasítást csütörtökön arra, hogy időben értesítsék a lakosságot a közelgő óriási viharról. Káli Sándor minden felelősséget vállalt a téves riasztásért. „A felelősség az enyém, az előző hét tapasztalatai és a két évvel ezelőtti események alapján a lakosság értesítése, úgy vélem, indokolt volt. Én kértem a kollégáimat arra, hogy időben értesüljön a lakosság a várható időjárási eseményekről, és hozza meg a kellő intézkedéseket”.

A katasztrófavédelem feljelentést tett ismeretlen tettes ellen rémhírterjesztés miatt, mert előző nap valaki – visszaélve a szervezet nevével – arról értesítette Miskolc lakosságát, hogy délután nagy vihar várható – közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A szakember úgy nyilatkozott, továbbra is fenntartják az ismeretlen rémhírterjesztő elleni feljelentést, mert a polgármester tájékoztatását eltorzítva, a katasztrófavédelem nevével visszaélve keltettek pánikot.

A hétvégén elvonult negyedik viharzóna miatt a tűzoltók mintegy 300 riasztást kaptak, mert az erős szél fákat döntött ki, a lehullott csapadék pedig épületeket, pincéket öntött el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!