Hírek

2006.05.22. 17:53

2008-tól vezetnék be a több-biztosítós modellt

A Liberális Egészségügyi Tanács hétfői ülését követően Kuncze Gábor az SZDSZ elnöke, és Molnár Lajos a párt egészségpolitikusa ismertette a kompromisszumot az egészségügy átalakításáról.

D.Á.

Kuncze kifejtette, 2006-ban és 2007-ben a cél, hogy megteremtsék a több biztosítós modell feltételrendszerét és törvényi hátterét. Az intézményrendszer kialakítása magában foglalja az MSZP javaslatát, amely szerint az OEP-et valódi biztosítóvá alakítják át, társaság formájában. Ezen kívül egy olyan intézményt is felállítanak, amelynek feladata a folyamat felügyelete, illetve később a biztosítók kontrollja is.

A tervek szerint a koalíciós partnerek 2007 végén térnek vissza újra a kérdésre, ekkor vizsgálják majd meg, hogy meg lehet-e nyitni a kaput a több biztosítós modell felé, illetve, hogy a kormány elfogadja-e az SZDSZ álláspontját. Amennyiben a feltételek adottak hozzá, Kuncze Gábor szerint akár 2008-tól megnyithatják a piacot a biztosítók előtt. A liberális párt elnöke kifejtette: nem dőlt még el, melyik koalíciós párt kapja meg az egészségügyi tárca irányítását. Információink szerint azonban a legnagyobb esélye annak van, hogy a minisztériumot továbbra is Rácz Jenő vezeti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!