Hírek

2006.04.18. 07:00

Újra kiadta a telefontársaság a számot

ZAVARNAK Olvasónk új telefont vásárolt – új telefonszámmal. Azaz csak hitte, hogy újjal – a valóságban ezt már használta valaki. A hölgyet álló nap az illetőt kereső ismeretlenek hívogatják.

BAMA

Hasonló esetben mindig a telefontársaságok üzletszabályzata az irányadó – mondta dr. Schneider Péter ügyvéd. Ha ebben az áll, hogy a telefonszám bizonyos idő elteltével másnak odaadható, nem történt szabálytalanság. Az időtartam általában fél év szokott lenni. Ez többnyire már elég ahhoz, hogy a telefonszám régi tulajdonosa tudassa ismerőseivel: elérhetősége megváltozott. A szám tehát nem aktív, hajdani gazdáját nagy eséllyel nem hívja rajta senki.


Hogy ez mégis megtörténik, a hölgy egy lehetőséggel élhet. Másik számot kér a szolgáltatótól, hivatkozva a történtekre. Arra, hogy kellemetlensége származik a telefonszám használatából – teszi hozzá az ügyvéd.
A „zaklatásnak” kitett hölgy mindamellett csodálkozik. Hogy fordulhat elő ilyesmi, amikor egy hétjegyű számkombinációnak annyi variációja lehetséges, amennyi telefonhasználó nincs is az országban?
Az előbbi jogászi véleményt erősíti meg a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda. Ha az üzletszabályzatban az áll, hogy a szolgáltató újra felhasználhatja a régi számot, a dolog jogszerű. Gyakorlati vagy erkölcsi értelemben persze kifogásolhatjuk a helyzetet – így a jogász. De mivel nincs benne semmi törvénytelen, a hölgynek sincs más választása, mint hogy kér a szolgáltatótól egy másik számot. Remélhetőleg az már nem okoz majd kellemetlen perceket.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!