Hírek

2006.04.10. 06:54

Újabb nagygyűlések hétfőn

A két legnagyobb párt egyaránt nagygyűléssel folytatja hétfőn a kampányt. Az MSZP a Batthyány-örökmécseshez, a Fidesz a budai Várba hívta a szimpatizánsokat. Az első fordulóban 214 mandátum sorsa dőlt el, 108 egyéni kerületben tartanak második fordulót.

BAMA

Az MSZP megnyerte a választás első fordulóját - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap éjjel 11 óra után. Bejelentette, hétfőn délután 4 órára a Batthyány-örökmécseshez várja mindazokat, akik "azt mondják, gyerünk szocialisták, húzzunk bele". Hiller István, az MSZP elnöke kijelentette: a választás még nem fejeződött be. Az MSZP a két forduló között is magas fordulatszámon fog pörögni.

Orbán Viktor - Gyurcsány Ferenc bejelentése után - ugyancsak hétfőn délután 4 órára a budai Várba hívta pártja szimpatizánsait egy kampányrendezvényre. Sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy a Fidesznek 75 mandátumot kell szereznie a második fordulóban a győzelemhez. A politikus szerint "egy vesztesnek tűnő állást sikerült döntetlen közeli állásra fordítani (...) nyitva tartani az esélyt a második fordulós győzelemre". 

Az MDF elnöke ígéretet tett arra, hogy nem fogják becsapni azokat a választópolgárokat, akik egy másik jobboldalra, egy másik konzervatív politikára, a valódi konzervativizmusra adták le voksukat. "Sikerült és megvan" - mondta Dávid Ibolya, miután pártja elérte a bejutáshoz szükséges 5 százalékot. Az MDF elnöke röviddel ezután a Magyar Televíziónak adott nyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy a minap kőbe vésték: nem fogják hatalomra segíteni Orbán Viktort, és nem fognak asszisztálni Gyurcsány Ferenc kormányalakításához sem.

Szigeti Péter, az OVB elnöke elmondta, hogy a választások lebonyolítása a törvényes keretek között zajlott le, nincs akadálya az eredmények megállapításának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!