Hírek

2006.04.19. 10:27

Újabb MDF-es lépett vissza Szombathelyen

Nem indul az országgyűlési választás második fordulójában Radnai Endre, az MDF jelöltje Vas megye 1-es számú szombathelyi választókerületében, közölte az érintett szerdán az MTI-vel.

BAMA

"Hiszem, hogy Magyarországon a jobboldal többségben van, de a jobboldal véleményem szerint alapvetően többszínű és többpárti is", mondta. Radnai Endre, megköszönve a rá leadott a szavazatokat, arra hívta fel választóit, hogy a második fordulóban voksoljanak lelkiismeretük szerint. Kedden hasonló tartalmú nyilatkozat kíséretében lépett vissza Szombathely 2-es számú választókerületében Böröcz Miklós, az MDF ottani jelöltje is.

Radnai Endre Szombathely 1-es számú választókerületében az első fordulóban 1865 szavazattal, a voksok 6,38 százalékát szerezte meg. Az első helyen Hankó Faragó Miklós, az SZDSZ-MSZP koalíciós jelöltje végzett 14554 szavazattal, a voksok 49,78 százalékát begyűjtve, a második helyen Puskás Tivadar a Fidesz-KDNP jelöltje áll, 12809 szavazattal, ami az összes érvényesen leadott szavazatból 43,84 százalékos eredményt jelent. Herényi Károly, az MDF kampányát irányító frakcióvezető kedden az MTI kérdésére úgy vélekedett, hogy a második fordulóból visszalépő MDF-es képviselőjelöltek száma "15 és 20 között fog megállni".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!