Hírek

2006.04.06. 08:54

Súlyosan sérült az elnök

Kedden este autójával kamionnak rohant Komássy Ákos, a Fiatal Baloldal (FIB) elnöke. A politikus kampányrendezvényről igyekezett hazafelé.

Nagy Eszter Dóra

Komássy Ákos egy debreceni politikai rendezvényt követően hazafelé tartva az M3-as autópályán szenvedett balesetet. A Fiatal Baloldal közleményében az áll, az elnök súlyos sérüléseket szenvedett, utasa, a szervezet országos irodájának munkatársa pedig életét vesztette. A FIB saját halottjának tekinti a fiatal nőt, Sz. D.-t. A szervezet nem kívánt egyebet közölni a történtekről, csupán azt jelentették be: a FIB „az országgyűlési választások második fordulójáig minimálisra csökkenti központi tevékenységét. Az elengedhetetlen feladatokat a szervezet alelnökei által vezetett testület fogja ellátni.”


Simon Tamás, az Autópálya-rendőrség parancsnoka a reggel.hu érdeklődésére elmondta: a baleset 23 óra 45 perckor történt. Egy személyautó, melyet a Fiatal Baloldal elnöke vezetett, nekiment egy kamionnak. A teherjármű az előzetes vizsgálatok alapján szabályosan közlekedett. Az ütközés miatt Komássyék kocsija a szalagkorlátnak csapódott, megszűnt a világítása, ami miatt a járműnek rohant egy pénzszállító kisteherautó. Komássy súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. Utasa, 25 éves kolléganője a kórházba szállítás közben vesztette életét. Simon Tamás nem kívánt találgatásokba bocsátkozni arról, hogy ki a felelős a hármas balesetért, de hozzátette: műszaki és orvosszakértők bevonásával vizsgálják az ügyet, és egy-két napon belül meg tudják majd mondani, mi okozhatta a tragédiát. A parancsnok azt mondta: mindhárom sofőr esetében vizsgálják, hogy fogyasztottak-e alkoholt, lapzártánkig azonban nem tudtak eredménnyel szolgálni. Az ügyben a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást halálos közúti baleset okozása miatt.

A parlamenti pártok ifjúsági tagozatai, így a Fidelitas, az Ifjúsági Demokrata Fórum és az SZDSZ Új Generáció is részvétét fejezte ki a FIB munkatársának halála miatt. A szervezetek nyilatkozataikban, közleményeikben mielőbbi gyógyulást kívántak Komássynak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!