Hírek

2006.04.29. 15:10

Négymillió euróért kelt el az iWiW

A T-Online Magyarország Zrt. mintegy 4 millió euróért megvásárolta a legnagyobb magyarországi közösségi portált, az iwiw-et. Az internetes közösség tagjait előzőleg semmilyen módon nem értesítették arról, hogy az ország legnagyobb internetes cége váltja fel az eddigi tulajdonost.

BAMA

A Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalata, az [origo] portált is fenntartó T-Online Magyarország Zrt. szombaton írta alá a szerződést a legnagyobb magyarországi közösségi portált üzemeltető iWiW Kft. átvételéről. A vételár megközelíti a 4 millió eurót. Az internetes közösség tagjait előzőleg semmilyen módon nem értesítették arról, hogy az ország legnagyobb internetes cége váltja fel az eddigi tulajdonost. A háborgók, köztük sok ismert személyiség, első sorban azt vetik fel, hogy így egy helyen sűrűsödik össze számos adatuk, vagyis a vásárló cég ezzel már nem csupán telefonálási, mobiltelefonálási és internethasználati szokásaikról, hanem baráti, ismeretségi körükről is tájékozódhat. Úgy látják, hogy a portálban éppen az az érték, hogy nagyon sok ember adatait - életkor, végzettség, foglalkozás, baráti és érdeklődési kör stb. - lehet rajta, sokféle szempont alapján, sorba rendezni.


A WiW („who is who”, azaz ki kicsoda) – a létező barátságokat és kapcsolatokat online formában feltérképező – közösségi oldal 2002. áprilisában indult. Folyamatos felhasználószám- és népszerűségnövekedés mellett a portál 2006. tavaszára elérte a 640 000 regisztrált tagot.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!