Hírek

2006.04.18. 16:50

Késsel ölt a rablógyilkos

Megölték egy játékterem alkalmazottját Budapesten kedden hajnalban. Bár a segítség megérkezett, nem tudták megmenteni az életét.

Nagy Eszter Dóra

Késsel támadták meg egy angyalföldi kaszinó alkalmazottját, a sértett belehalt a támadásba. A bűncselekményről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy kedden, hajnali negyed négykor érkezett riasztás egy biztonsági céghez a Fáy utcai piac közelében található játékteremből. A támadásjelzésre a cég riasztotta a rendőrséget, s a kerületi járőrök találtak rá a helyszínen a vérző alkalmazottra. Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerint a 30 éves alkalmazott még élt, amikor a mentők a helyszínre érkeztek, de már nem tudtak segíteni rajta.


A rendőrség többet nem kívánt elárulni a hajnali támadásról, Schőn Péter is csak annyit közölt, hogy egyelőre keresik a tanúkat, és a helyszínen rögzített nyomokat értékelik. Arról eddig nem esett szó, hogy a XIII. kerületi szórakozóhelyről mennyi pénzt sikerült elvinnie a támadónak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított nyomozást. Lapunk más forrásból úgy értesült, hogy a kínai érdekeltségű játékteremben biztonsági kamera működött. A felvétel alapján a támadáskor ketten tartózkodtak a helyiségben, a nyomozók még az esti órákban is a felvétel alapján próbálták azonosítani az elkövetőt.


Legutóbb március 13-án, Csepelen fosztottak ki egy kaszinót. Az eset szintén a hajnali órákban történt, a tettes késsel fenyegette meg az alkalmazottat, akit később bezárt a mellékhelyiségbe. A rabló magához vette a kaszinóban tartott pénzt, majd zsákmányával elmenekült. Két hónappal ezelőtt, február 8-án Sopronban történt hasonló eset. Akkor egy kaszinóban ölt meg egy 28 éves fiatalember egy alkalmazottat. A támadó előtte a szórakozóhely egy másik dolgozójával is végzett annak otthonában. A gyilkos akkor több százezer forintot vitt el a kaszinóból. A történtek után nem sokkal elfogták a gyanúsítottat, aki beismerte tettét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!