Hírek

2006.04.18. 17:21

Herényi a Fidesz rágalomhadjáratáról

Második forduló Jeszenszky Géza szerint kormányváltás kell a rendszerváltás befejezéséhez

Dreissiger Ágnes

„Fidesz minden valóságalapot nélkülöző rágalomhadjáratot indított az MDF és annak elnöke ellen” – közölte tegnap Herényi Károly. Az MDF frakcióvezetője ezt egy napok óta keringő sms-üzenet ismertetésével támasztotta alá, melyben többek közt ez szerepel:  „Dávid Ibolya férje egymilliárdos üzletet kapott a szociktól, gyermekeinek külföldi ösztöndíját Tom Lantos, az MDF-kampányt Soros pénzeli. Schmuck Andorral fél éve leszerződtek, ő hozta a nyugdíjasokat. Az MDF már  lázong! Vissza fog lépni!” Herényi szerint az üzenetek verzióiban az a közös, hogy mindegyik a Fidesz kampányszlogenjével, a Hajrá Magyarok! Hajrá Magyarország!-gal végződik.


Abban továbbra is megosztottak a párt talpon maradt képviselőjelöltjei, mit tegyenek – a pártvezetés korábban indulásra biztatta politikusait, hozzátéve, ellenkező esetén ne jelöljék meg, kinek a javára lépnek vissza. A második fordulót eredetileg 46 MDF-es jelölt várhatta, közülük azonban jó néhányan már eddig jelezték, hogy nem indulnak. A megosztottságot jelzi, hogy az MDF egy jelöltje maradt, egy pedig visszalépett az országgyűlési választások második fordulójára Jász-Nagykun-Szolnok megye 7., illetve 2. számú egyéni választókerületében. Szerdán bejelenti visszalépését az MDF jelöltje Komárom-Esztergom megye komáromi választókörzetében is. Bács-Kiskun megye tíz választókerületében három MDF-es képviselő végzett a harmadik helyen, akik kivétel nélkül indulnak a második fordulóban – jelentette be ugyanakkor kedden Karsai Péter, az MDF országos elnökségének tagja. Tegnap Miskolcon a megyei választmány elnöke szintén azt közölte, hogy Borsodban az MDF két második fordulós jelöltje újra megméretteti magát.
Kedden Jeszenszky Géza, az Antall-kormány volt külügyminisztere a budapesti MDF-székház előtti sajtótájékoztatóján azt közölte: Magyarországon a rendszerváltozás sikeres befejezéséhez 2006-ban kormányváltásra van szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!