Hírek

2006.04.03. 19:41

Gyurcsány kezdi a tévévitát

Gyurcsány Ferenc kormányfő kezdheti a szerdai tévévitát - a sorrendet tegnap közjegyző jelenlétében sorsolták ki az MTV budapesti székházában.

D.Á

Így alakult ki a vita témáinak sorrendje is, ennek értelmében Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor először a mezőgazdaság, falvak helyzete témakörben fejtheti ki álláspontját. Ezt követi az adó, a költségvetés és államadóság; a lakástámogatás, otthonteremtés, családtámogatás; az egészségügy; az oktatás; a gazdaságpolitika, gazdaságfejlesztés, vállalkozások támogatása; a munka, és végül a nyugdíj, bérek, árak, megélhetés témaköre.

A Gyurcsány-Orbán vitát kétperces megszólalásokkal kezdik, a témakörökben az eszmecserét a két politikus felváltva indítja.  Három-három percük lesz álláspontjuk kifejtésére, amit a másik fél egy percben kommentálhat. A vita végén kétperces záróbeszédet tarthatnak. A szópárbajt az MTV szerdán 19 órától élő adásban közvetíti, s a kettős kormányfő-jelölti vitát a Magyar Televízió két műsorvezetője, Rábai Balázs és Süveges Gergő vezeti.

Egy nappal később is élőben láthatják az érdeklődők a négypárti vitát, az április 6-i kormányfő-jelölti vita megszólalási sorrendjéről is sorsolással döntöttek: az eszmecserét Orbán Viktor kezdi, majd Kuncze Gábor, Gyurcsány Ferenc és Dávid Ibolya kapja meg a szót. A pártok által megjelölt témák a következőképpen követik egymást: munkahelyteremtés, egészségügy, korrupció, fejlesztés. A négypárti vita végén a kisorsolt megszólalási sorrendben minden miniszterelnök-jelöltnek lehetősége lesz arra, hogy két percben összefoglalja az elhangzottakat.

A köztévé mindkét nap rendkívüli hírműsorokat készít, amelyekből a viták előtt politikai kulisszatitkok is kiderülnek, a viták után pedig politológusok elemzik a látottakat. A műsorvezető Baló György lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!