Hírek

2006.04.12. 07:00

Futtatta velem a köröket a posta

MEGHATALMAZÁS Olvasónk egy postai meghatalmazás ügyében intézkedett. Kezébe nyomták a kitöltendő papírokat, mondván, ez kell a dologhoz. Később derült ki: más iratokra is szükség van.

BAMA

A meghatalmazás egy másvalakinek érkező küldemény átvételére azért van, hogy megvédjék azt az illetéktelen kezektől. Ezt Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője hangsúlyozta. A szükséges iratokról valóban célszerű tájékoztatást adni – ismerte el. De a meghatalmazást tartalmazó nyomtatvány hátoldalán ott áll, milyen dokumentumokra van még szükség.


A szóvivő szerint a történtekért a posta és az ügyfél egyaránt felelős. Előbbi azért, mert dolgozója nem járt el elég körültekintően. Utóbbi pedig azért, mert nem, vagy csak felületesen olvasta el az írásbeli tájékoztatót. (Kérdés persze, miért tette volna, hiszen jóhiszeműen úgy vélte: ő szóban megkapta a szükséges információkat – a szerk.)
Az ügyvéd osztja a szóvivő véleményét: az ügyfél és a szolgáltató is hibázott. Mindamellett a szolgáltatót illető felelősség okán panaszt tehetünk az osztályvezetőnél. Kifogásolhatjuk, hogy lelkiismeretlenül tájékoztattak minket.


A piaci versenyben az ilyen magatartással egy cég azt éri el, hogy elpártolnak tőle az ügyfelei – tették hozzá a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. A posta azonban monopolhelyzetben van. Esetleg bejelenthetjük a dolgot a fogyasztóvédelemnek. De a legjobb, amit tehetünk: együttműködünk a szolgáltatóval. Mivel egyeduralkodó a piacon, legföljebb mérgelődhetünk miatta. Azzal viszont magunknak ártunk.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!