Hírek

2006.04.27. 07:00

Felszívódott a hirdetési újságból hívott szerelő

ELŐVIGYÁZATOSSÁG Olvasónk a hirdetési újságból hívott otthonra tévészerelőt. A készülék két nap múlva újra rossz volt. Ám a vállalkozó eltűnt. Csak annyi derült ki róla: titkos a telefonszáma.

BAMA

Ez az egyik leggyakoribb panasz – reagált a fentiekre Tóth Istvánné, a Fővárosi Fogyasztóvédelmi Felügyelőség igazgatója. Jótállási igényünkkel csak akkor élhetünk, ha bizonyítani tudjuk, hogy a mester, akit kihívtunk, valóban nálunk dolgozott. Ez pedig számla nélkül bajosan lehetséges. Sajnos sokan vannak, akik beleegyeznek abba, hogy a vállalkozó ne adjon számlát. Úgy vélik, ezzel jól járnak, hiszen nem kell kifizetniük az általános forgalmi adót. Ha ugyanis számlát kérnek, a szerelő rögtön azt válaszolja: húsz százalékkal több lesz a munkadíj.


Sokan járnak pórul ily módon – teszi hozzá a fogyasztóvédelmi szakember. Mire rájönnek, hogy a munkát a mester rosszul végezte el, már bottal üthetik a nyomát. Telefonja nem válaszol, a mobiltársaságnál pedig közlik, hogy a szám titkos.


A jótanács: szigorúbban nézzük meg a hirdetéseket. Tudjunk róla, hogy aki csak mobilszámot ad meg, kevésbé ellenőrizhető, mint akinek neve alatt vezetékes telefonszám is szerepel. Ne a postaládánkba dobott szórólapról hívjunk szerelőt. Még az önkormányzatok terjesztette Kisokos füzetekkel szemben is legyenek fenntartásaink. Legjobb az ismerősöktől kapott referencia.


A munka megrendelése előtt állapodjunk meg az árról. Ragaszkodjunk a számlához, mert annak híján kárigényünkkel hiába fordulunk a hatósághoz, illetve a bírósághoz.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!