Hírek

2006.04.07. 13:17

Elektronikus levélkampány Olli Rehn bővítési biztos jelentése kapcsán

Olli Rehn Az Európai Unió bővítési biztosa hétfői jelentésében úgy értékelte, hogy Romániában a magyarság helyzete minden szempontból teljesen kielégítő.

BAMA

A Bolyai Kezdeményező Bizottság, a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége, valamint az Országos Magyar Diákszövetség képviselői úgy vélik, hogy eltérő véleményüket egy hatalmas ímélkampánnyal kell kifejezésre juttatniuk. Ezért felkérik a kárpát-medencei és a világ más pontjain élő magyarságot, hogy levelükkel segítsék e kezdeményezést, ugyanis az erdélyi magyarság helyzetére vonatkozóan több téma megoldatlan, ilyen a kisebbségi törvény hiánya, a közoktatás áldatlan állapota (az anyanyelvi szintű román nyelvvizsgák, Románia történelmének és földrajzának román nyelvű oktatása), Székelyföld területi autonómiájának hiánya, a csángómagyarok anyanyelvhasználatának korlátozása, az állami magyar egyetem hiánya, az egyházi és közösségi ingatlanok visszaszolgáltatásának elszabotálása stb.

A szervezetek vezetői kérik, hogy minél többen küldjenek levelet a Olli Rehn bővítési biztosnak ([email protected]) és Michael Leigh bővítési igazgatónak ([email protected]).

A magyar is az Európai Unió hivatalos nyelve, tehát a leveleket magyarul is lehet írni, tájékoztatta az érdeklődőket a Csángómagyar levelezési Listán Bogdán Tibor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!