Hírek

2006.04.05. 19:08

Az ORTT vizsgálódik a TV2-nél

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) hatósági eljárást indít a TV2 teletextjén megjelent, szexuális szolgáltatást ajánló közlések miatt - közölte Vékony Éva, a médiahatóság szóvivője az MTI-vel.

BAMA

A testület azt vizsgálja, hogy sérültek-e a médiatörvény vonatkozó rendelkezései - mondta Vékony Éva, miután az ORTT határozatot hozott az ügyben. Közölte, a testület kezdeményezi, hogy a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvényben foglalt rendelkezések betartását ellenőrizve indítson eljárást az ügyben. Hozzátette továbbá: a testület monitoring osztálya által rögzített teletextes adást továbbítják a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak is, mivel felmerült a szervezett bűnözésről szóló törvény rendelkezéseibe ütköző magatartás lehetősége.

A médiahatóság felhívja a műsorszolgáltatót, hogy nyilatkozzék a teletextjén megjelent tartalommal kapcsolatban - mondta Vékony Éva. Amennyiben a közölt tartalmak esetén bűncselekmény elkövetésének gyanúja merül fel, a testület büntetőeljárás megindítását kezdeményezi - jelezte.

A FIKSZ Egyesület előző héten kérte az ORTT vizsgálatát, annak kapcsán, hogy a TV2 teletextjén működő SMS Chaten gyakorta pornográf, illetve kiskorúak szexuális szolgáltatásait ajánló közlések jelennek meg. A kereskedelmi csatorna hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a teletextjén megjelent, szexuális szolgáltatást ajánló közlések miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!