Hírek

2006.04.24. 13:31

A Tisza torkolatánál kissé apad a folyó

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet jóvoltából ötszázezer forint értékű élelmiszer-szállítmány érkezett tegnap Titelre és Erzsébetlakra.

BAMA

A szeretetszolgálat munkatársait, Sasvári Gábort és Gál Tamást Milan Nastasić, Titel képviselő-testületének elnöke fogadta, írja mai számában az Újvidéken megjelenő Magyar Szó című napilap. Sasvári Gábor a Magyar Szónak nyilatkozva elmondta, hogy a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet folyamatosan jelen van az árvíz sújtotta területeken a Duna és a Tisza mentén Magyarországon, Vajdaságban és Romániában.

"Szervezetünk évek óta jelen van a vajdasági területeken. A hazai árvizeket követően jutottunk a Tisza torkolatára. Hírekből értesültünk az itteni állapotokról. Ötmillió forintos gyorssegélyt különített el a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. A titeli és a nagybecskereki árvízvédelmi központokkal egyeztetve élelmiszersegélyt hoztunk a gátakon dolgozóknak, kétszázötven csomagot ide, kétszázötvenet pedig Erzsébetlakra", mondta Sasvári.

A szállítmány értéke ötszázezer forint. Az elmúlt napokban bejárták a Tisza torkolatának mindkét partját, a zsablyai hídtól Titelig. Elsősorban azokra az árvíz sújtotta részekre mennek, ahol házakat, embereket veszélyeztet a folyó, azokon az embereken próbálnak segíteni, akik az árvíz miatt kénytelenek elhagyni az otthonukat.

Az árvíz levonulása után a kitelepítetteknek szintén élelmiszercsomagot, valamint tisztálkodási szereket tartalmazó csomagokat adományoznak.

Folyamatosan együttműködnek a két katasztrófaközponttal, és figyelik, hogy az elmondottakon túl miben segíthetnek még.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!