Hírek

2006.04.25. 13:07

A Mindszenty és a Rajk-per CD-n hallható

Itt a BBC, London - így köszöntötték a BBC magyar adásának munkatársai 1939. szeptember 5-étől 2005. december 31-éig a hallgatókat.

BAMA

A 66 év alatt elhangzott kortörténeti beszélgetések, interjúk, tudósítások mintegy 1100 CD-n két példányban hazaérkeztek. 
 
Az egyik sorozat az Országos Széchenyi Könyvtárban, a másik a Magyar Rádióban hallgatható, kutatható. A mintegy 70 ezer órányi hanganyag nem teljes. Az első időkből a technikai kezdetlegességek miatt sok minden hiányzik, de megvan például az 1939. szeptember 5-i első adás, a Mindszenty és a Rajk-per és számtalan ''56-os anyag. Az anyagot a BBC magyar adásának munkatársai gondozták és archiválták Londonban.

A BBC anyagi okokra hivatkozva szüntette meg nemrégiben több külföldi adását, így a magyart is. A döntésben annak is lehetett szerepe, hogy Kelet-Európában is megváltozott a történelmi helyzet. (radio.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!