Hírek

2006.03.03. 14:45

Visszaléptetik a fenyegetőző fideszest

Ultimátumot kapott Romsics Imre független, de MDF-es támogatással induló országgyűlési képviselőjelölt egy fideszestől, jelentette be pénteken a megfenyegetett Romsics. A Fidesz a fenyegető Bagó Zoltánt visszaléptette a választástól, illetve indítványt tesznek pártból való kizárására is.

BAMA

Romsics állítása szerint a fideszes Bagó Zoltán kedden 24 órás ultimátumot intézett hozzá, mondván munkája és egzisztenciája is veszélybe kerülhet, ha megméretteti magát a választásokon. Romsics a sajtótájékoztatón lejátszott egy kettőjük között lezajlott rögzített beszélgetést, amelyben Bagó „az együttműködés miatt” a leglogikusabb lépés az lenne, ha Romsics nem válna jelöltté.

A sajtó előtt lejátszott felvételen Bagó Zoltán egyebek között azt mondta: „a politikában - sarkítok - MDF-es országgyűlési képviselőjelöltre nincs szükség”. „Tegnap nem azt mondtam, hogy ha elindulsz országgyűlési képviselőnek, akkor még a múzeumi szervezetnek a tájékáról is ki fogunk passzírozni, ha nyerünk. Én azt mondtam, hogy ha nem indulsz el országgyűlési képviselőnek, akkor - ha nyerünk - a szakmai munkádban nagyon-nagyon meg tudnánk futtatni” - mondta a fideszes jelölt.

A felvételen Bagó Zoltán arról is beszél, hogy ha az MDF elnöke nem hajlandó választási megállapodást kötni a Fidesszel, akkor a Fidesz érdeke, hogy az egyéni jelöltekkel kössön megállapodást, majd a parlamentbe jutást követően „a párton belül el kell érni, hogy ne az elnökasszony legyen az MDF-nek az elnöke”.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője pénteken az MTI-nek elküldött közleményében azt írta: Bagó Zoltán a nyilvánosságra került beszélgetésben tanúsított magatartásával „méltatlanná vált” arra, hogy a Fidesz és a KDNP közös jelöltjeként induljon a Bács-Kiskun megyei 7. számú egyéni választókerületben, ezért azonnali hatállyal visszaléptetik a képviselő-jelöltségtől. A szóvivő szerint a Fidesz országos elnöksége pénteken indítványt tett arra, hogy Bagó Zoltánt zárják ki a pártból is. Szijjártó Péter közleményében azt írja: a Fidesz egyúttal sajnálatát fejezi ki az MDF felé a történtek miatt.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!