Hírek

2006.03.20. 15:34

Országos akció indult az alultáplált betegek kezelésére

Országos akció indult az alultáplált betegek kezelésére több szakmai és civil szervezet részvételével - tájékoztatta a Magyar Rákellenes Liga hétfőn az MTI-t.

BAMA

Vasváry Artúrné, a liga elnökének közleménye szerint jelenleg nincs pontos adat arról, mennyi beteget érint a különböző betegségekhez kapcsolódó alultápláltság. Ennek szűrése és mielőbbi kezelése döntő fontosságú a betegek gyógyulása szempontjából, mivel az alultápláltság jelentősen meghosszabbítja és veszélyezteti a felépülést, különös tekintettel a daganatos- és tüdőbetegekre.

A program keretében egy héten keresztül 3.700 háziorvos és 1.500 szakorvos kollégát kérnek fel, hogy vizsgálja meg a betegek tápláltsági állapotát és szükség esetén kezdeményezze kezelésük elindítását. Az alultápláltak pontos számának meghatározása és a probléma kezelésének érdekében háziorvosok és szakorvosok önkéntes közreműködésével kezdődött az egész országra kiterjedő akció, amelyhez a Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciója, a Magyar Betegjogi Közhasznú Egyesület, a Magyar Mesterségesen Táplált Betegek Egyesülete, a COPD-s Tüdőbetegek Egyesülete és a Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete nyújt segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!