Hírek

2006.03.10. 08:28

Orbán szerint a Tárki elvesztette hitelét

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint a Tárki kutatóintézet elveszítette hitelét azt követően, hogy az emberek elégedettségét vizsgáló felmérés eredményét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenlétében mutatta be.

BAMA

A Fidesz elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtökön este a Tárki Társadalomkutató Intézet által végzett, az emberek elégedettségét vizsgáló felméréssel kapcsolatban azt mondta: "nem a magukat felkentnek érző értelmiségieknek kell véleményt mondani arról, hogy érzik magukat az emberek. El fognak menni választani, és a voksukkal ezt ki fogják fejezni".

Hozzátette: "a Tárkit meg sajnálom, a Tárki egy komoly tekintéllyel rendelkező cég (...), az a tény, hogy közös sajtótájékoztatót kellett tartaniuk a miniszterelnökkel, az tönkrevágta a hitelüket nagyon sok ember szemében. (...) Kampányidőszakban a miniszterelnök előhúz egy kutatóintézetet, és egy kormány által finanszírozott kutatásból megmondja, hogy soha olyan jól nem éltek mint most".

A rádióműsorban az euró bevezetésével kapcsolatban a Fidesz elnöke azt mondta: nem csak a bevezetés ideje, de árfolyama is nagyon fontos. "Rossz árfolyammal gyorsan csatlakozni butaság" - tette hozzá Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik