Hírek

2006.03.13. 15:37

Népszerűsítő filmek a magyar múzeumok gyűjteményeiről

A magyar médiapiacon elsőként nagyfelbontású digitális technológiával készít népszerűsítő műsorokat a Magyar Televízió a legnagyobb magyar múzeumok nemzeti közgyűjteményeiről. Az erről szóló szándéknyilatkozatokat a köztelevízió és a múzeumok vezetői hétfőn írták alá a Magyar Nemzeti Múzeumban.

BAMA

Monory Mész András projektvezető, az MTV innovációval foglalkozó főszerkesztője elmondta, a múzeumokat egy-egy órában bemutató, népszerűsítő és oktatási célú filmek készülnek, amelyek bizonyos kulcsművekre összpontosítva igyekeznek majd megértetni a nézőkkel, mitől vonzók, élvezetesek a gyűjtemények.

Az együttműködési megállapodásokat az MTV részéről Rudi Zoltán elnök írta alá, a Szépművészeti Múzeumot Baán László, a Magyar Nemzeti Galériát Bereczky Lóránt, a Budapesti Történeti Múzeumot Bodó Sándor, a Magyar Nemzeti Múzeumot Kovács Tibor főigazgató képviselte. Az Iparművészeti Múzeum nevében Takács Imre főigazgató írta alá a dokumentumokat, a Kiscelli Múzeum részéről Fitz Péter igazgató, a Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeum részéről Néray Katalin főigazgató adta nevét a nyilatkozatokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!