Hírek

2006.03.09. 19:06

Kormányfölény az országos médiákban

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) legújabb felmérése szerint a kormánypártok lényegesen többet szerepelnek a napi műsorokban, mint az ellenzék.

Sz. Sz.

A vizsgálatból kiderül, az elmúlt hónapban Gyurcsány Ferenc annyit beszélt a hírműsorokban, mint a másik három parlamenti párt elnöke összesen. Februárban a miniszterelnök 623, Orbán Viktor Fidesz-elnök 306, Kuncze Gábor szabaddemokrata pártvezető 164, Dávid Ibolya MDF-elnök pedig 87 alkalommal szerepelt a hírműsorokban.

Összes előfordulást tekintve a kormányzó pártok számára a legnagyobb teret az M1 déli Híradója biztosítja. Itt 70-29 százalék a kormány-ellenzék előfordulásának megoszlása a mérések szerint. Élőszóbeli szereplésre a kereskedelmi rádiókban kapnak több lehetőséget az MSZP és az SZDSZ képviselői. Itt általában 80-20 százalék az arány a kormánypárt javára.

A magazinműsoroknál – a hírműsorokhoz hasonlóan – általában kormányfölény figyelhető meg, itt azonban már kiegyensúlyozottabbak a számok. A megjelenés hosszát tekintve a magazinműsorok azonban Orbán Viktort részesítették minimális előnyben Gyurcsánnyal szembe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!