Hírek

2006.03.22. 14:39

Határon Túli Magyar Színházi Estek

A 2005/2006-os évad tavaszi idényében határon túli magyar színjátszásunk kiemelkedő dráma­­író-, rendező- és színészegyéniségeinek legújabb alkotásait, továbbá figyelemre méltó műhelymunkák legfrissebb eredményeit mutatják be Budapesten.

BAMA

A meghívott produkciók jó része – a kor ízlésének, az intimitásra törekvő színházi kezdeményezéseknek, azaz a játék- és nézőtér egybeolvadásának megfelelően – stúdióelőadás, következésképp ezeket a produkciókat többször is műsorra tűzik a várható érdeklődés miatt.

2006 májusában megemlékeznek Samuel Beckett születésének centenáriumáról, és William Shakespeare halálának 390. évfordulójáról is.

Futó por

Április 22-én – mindenekelőtt a diákközönségre gondolva – a Szabadkai Népszínház magyar társulata jön Budapestre a Futó por – Kosztolányi és a halál című irodalmi műsorával, amelynek műfaji megjelölése: „dance macabre” - rendezte: Hernyák György.

Marosvásárhelyi produkciók

A színházi sorozat „főprogramjában” április 27-én és 28-án a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem Akadémiai Társulata, valamint az egyetem Szentgyörgyi István Tagozata mutatkozik be, előbbi Brecht A szecsuáni jólélek című darabja alapján színpadra állított Valahol Szecsuánban című Barabás Olga-rendezéssel (a Jászai-díjas művésznő adaptációjának főszereplője: B. Fülöp Erzsébet), utóbbi Mayenburg A hideg gyermek című produkciójával, amelyet Béres Günther Attila vitt színre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!