Hírek

2006.03.15. 10:20

Felvonták a nemzeti lobogót

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 158. évfordulója alkalmából katonai tiszteletadás mellett a legfőbb közjogi méltóságok jelenlétében felvonták szerdán a Magyar Köztársaság lobogóját az Országház előtt, a Kossuth téren.

BAMA

Az ünnepi eseményen jelen volt Sólyom László köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szili Katalin házelnök, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság, valamint Lomnici Zoltán a legfelsőbb Bíróság elnöke. A rendezvényen részt vettek a kormány és a pártok képviselői, a diplomácia testület tagjai.

A zászlófelvonás után a közjogi méltóságok koszorút helyeztek el Kossuth Lajos szobránál, majd több politikussal közösen virágot tűztek a Parlament épülete előtt felállított hatalmas Nemzeti Kokárdába. A központi ünnepség a Magyar Nemzeti Múzeumnál folytatódik.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Kossuth teret elhagyva Kuncze Gáborral, az SZDSZ elnökével együtt gyalog indult a múzeumhoz. A téren összegyűlt emberek tapssal és bíztató szavakkal üdvözölték a kormányfőt, aki többekhez odament köszönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!