Hírek

2006.03.30. 11:34

Elutasított MSZP-s választási kifogás

Hatásköri illetékesség hiányában vizsgálat nélkül elutasította a Vas megyei 1. számú egyéni országgyűlési képviselői választókerület választási bizottsága az MSZP szombathelyi szervezetének választási kifogását.

BAMA

Az MSZP szerint Kalocsai Máté, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje nyilvánosságra került - a választási irodára is eljuttatott - levelében azt állította, a Fidesz gyűjtötte össze számára azokat a kopogtatócédulákat, amelyekkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy azok fénymásolatok. Barity Zoltán, a választási bizottság elnöke a határozat megküldésével arról tájékoztatott: megállapították, hogy a kifogás elkésett, tekintettel arra, hogy a jelölési időszak 2006. március 17-én 16 órakor lezárult.

A Választási Bizottság határozatában megállapította is, hogy nincs hatásköre az ügyben való eljárásra, ezért tájékoztatásuk szerint a feljelentést Kalocsai Máté nyilatkozatával és az MSZP kifogásával kiegészítve teszi meg a nyomozás lefolytatására jogosult szervnél, vagyis a szombathelyi rendőrkapitányságon. Barity Zoltán a határozatban visszautal arra, hogy a választási bizottság visszautasította Kalocsai Máté jelölti nyilvántartásban vételét, és az ügyben bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett.

Kalocsai Máté levelében azt közölte: visszalép a jelöltségtől. A visszalépés okaként azt jelölte meg, hogy meg nem engedett, etikátlan segítséget vett igénybe annak érdekében, hogy összegyűljön a jelöltségéhez szükséges 750 darab ajánlószelvény.

Szakály Gábor, a Fidesz választókerületi kampányfőnöke az MTI-nek kijelentette: minden alapot nélkülöznek a munkáspárti jelölt állításai, azokat „aljas rágalomnak” minősítette.

Ezek is érdekelhetik