Hírek

2006.03.27. 10:08

Csökkent a belvízveszély, gyakori bozóttűzek

Tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, uyganakkor az egyre gyakoribb bozóttüzek miatt elképzelhető, tűzgyújtási tilalom elrendelését kezdeményezik.

BAMA

Dobson Tibor elmondta, az elmúlt 24 órában 214,5 hektárról 210-re csökkent a vízzel borított földterületek nagysága, továbbá a  korábbi 219 helyett jelenleg 212 kitelepített ember várja, hogy  visszaköltözhessen otthonába.

A védekezésben 157 önkormányzat vesz részt, de már csak  Fegyverneken harmadfokú a védekezés. Az ország más területein egyre több a szabadtéri tűzesetek  száma, vasárnap 250 riasztás érkezett a tűzoltókhoz. Mint mondta, az  elmúlt héten naponta 250-400 alkalommal hívtak segítséget az  úgynevezett bozóttüzekhez.

Dobson Tibor közölte, ha továbbra sem csökken a tűzesetek száma,  e héten kezdeményezik, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési  Minisztérium rendeljen el tűzgyújtási tilalmat.

A katasztrófavédelem szóvivője újra felhívta a kertészkedők  figyelmét arra, hogy a tavaszi égetésnél ne hagyják őrizetlenül a  tüzet, erős szélben pedig kerüljék a tűzgyújtást. (mti)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!