Hírek

2006.03.22. 17:14

A Fidesz védi a megfenyegetett Orbán családot

Levélben fenyegették meg Orbán Viktor Fidesz-elnök családját. A pártvezető mindezt bejelentette a Köztársasági Őrezrednek, de nem kért tőlük védelmet. „Lehetne, de megoldjuk inkább magunk” – fogalmazott Orbán szerdán a TV2 reggeli műsorában.

Dreissiger Ágnes

Ismeretlenek azt írták a Fidesz-elnök feleségének, Lévai Anikónak címzett levelükben, hogy ha Orbán Viktor nem vonul vissza a politizálástól, akkor gyermekeit elrabolják, ledarálják és kutyatápot csinálnak belőlük. A levélhez egy kutyatápreklámot is mellékeltek a fenyegetőzők.

A Fidesz biztonsági főnöke, Hajdu János a pártvezető családjának védelmét firtató kérdésekre csupán annyit válaszolt: Orbán Viktor gyermekeinek biztonsága érdekében nem áll módjában nyilatkozni. A Fidesz-elnök személyes védelméért is felelős szakember nem válaszolt arra a kérdésre sem, hogy ki vesz részt a vizsgálatban.  Selmeczi Gabriella pártszóvivő közleményében azt írta: a Fidesz biztonsági főnöke megtette a szükséges intézkedéseket.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte: a rendőrség levélben fordult Orbán Viktorhoz, felajánlva a szükséges védelmet. Gyurcsány Ferenc kormányfő szerdán telefonon együttérzéséről biztosította Orbán Viktort, aki megköszönte a miniszterelnök szavait.

Gyurcsányt is fenyegették

Februárban Gyurcsány Ferenc családja kapott megerősített védelmet a Köztársasági Őrezredtől, mert a rendőrök olyan telefonhívást rögzítettek, amelyben egy ismeretlen pontos információkat sorolt arról, hogy Dobrev Klára, a kormányfő felesége hogyan közlekedik a gyerekekkel, melyek a rendszeres napi programjai, milyen autóval és milyen időpontokban viszi a gyerekeket iskolába. Miniszterelnöksége alatt Medgyessy Péter is kapott olyan levelet, amelyben az állt, hogy hazánk uniós csatlakozása idején „már nem lesz a köztársaság miniszterelnöke”.

Ezek is érdekelhetik