Hírek

2006.03.22. 16:37

A belarusz ellenzék az unióhoz fordult

A fehérorosz ellenzék vezetője további támogatást kért az Európai Uniótól. Alekszandr Milinkevics német újságíróknak azt mondta, hogy újabb szankciókra van szükség a Lukasenko elnök által vezetett fehérorosz hatalommal szemben: sürgette például, hogy Brüsszel bővítse azon belarusz személyiségek listáját, akik nem léphetnek az unió területére.

Cs. E.

A fehérorosz demokratikus ellenzék vezetője szombatra, a nemzeti ünnepre hívta össze ismét híveit Minszk főterére. Milinkevics megköszönte támogatóinak, hogy napok óta tiltakoznak a vasárnapi elnökválasztás eredményei ellen, és bejelentette, hogy kedden éjszaka 108 aktivistájukat vette őrizetbe a rendőrség. Eközben a tiltakozók két táborra szakadtak. Alekszandr Kozulin, a szociáldemokrata-párt vezetője azzal vádolja Milinkevicset, hogy megszegte a megállapodásukat, s nem kezdte meg a sátortábor felszámolását. A másik ellenzéki vezető szerint a legharcosabb ellenzéki aktivisták semlegesítése, továbbá a rosszabbodó időjárás miatt változtatni kell a tiltakozók harcmodorán. Kozulin az erőket a szombati tüntetésre tartogatná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!