Hírek

2006.02.16. 12:38

Vagy Mladics, vagy a miniszter

Zoran Sztankovics, Szerbia és Montenegró honvédelmi minisztere bejelentette, hogy lemond, ha az elkövetkező időszakban nem találják meg a hágai vádlottakat.

BAMA

A Danasz című napilapnak adott interjújában elmondta, hogy a Katonai Biztonsági Ügynökség továbbra is kutatja hágai vádlottak hollétét, és akciója nem fejeződött be a Legfelsőbb Honvédelmi Tanács előtt tett jelentéstétellel.

"Amennyiben az elkövetkező időszakban - amelynek időtartamát most nem határoznám meg - megtalálják őket, Szerbiában vagy valahol másutt, akkor ez rendben van, de ha azt mondják, hogy nincsenek adataink arról, hogy hol vannak a hágai vádlottak, a következő lépésem az lesz, hogy közlöm: köszönöm uraim, volt idejük, semmit sem tettek, le lesznek váltva, és az önök helyére mások kerülnek" - magyarázta Sztankovics, jelenti a belgrádi Beta hírügynökség.

Hozzátette, amennyiben ezek az újabb emberek sem tesznek semmit, akkor ez azt jelenti majd, hogy ő sem tud semmit sem tenni, és vissza fog vonulni. "Ez egyúttal azt fogja jelenteni, hogy az eredmények hiánya következtében továbbra is egy helyben topogunk, nem fogunk csatlakozni a nemzetközi intézményekhez, és azok az országok, amelyek jóval mögöttünk voltak, meg fognak előzni bennünket" - mondta Sztankovics.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!