Hírek

2006.02.21. 14:35

Újabb német aranyérem

A Ricco Gross, Michael Rösch, Sven Fischer, Michael Greis összeállítású német csapat nyerte a sílövők 4x7,5 km-es férfi váltóversenyét a torinói téli olimpián.

BAMA

A németek sikere nem meglepő, hiszen Fischer és Greis Torinóban már megnyert egy-egy számot, ugyanakkor az váratlan, hogy éppen Fischer büntetőkörre kényszerült, de a váltó így is első lehetett. A csapatversenyen minden lövészetnél három póttöltényük van a versenyzőknek, így csak akkor kell a 150 méteres plusz távot "beiktatniuk" a futásba, ha nyolc kísérletből sem sikerül eltalálniuk az öt korongot. Ha egy staféta így jár, az általában végzetesnek bizonyul, ezúttal azonban nem így történt, köszönhetően a németek fantasztikus futóteljesítményének.

Másodikként, 20.9 másodperc hátránnyal az oroszok haladtak át a célvonalon, míg a harmadik helyről célfotó döntött a franciák javára a svédekkel szemben.

Nagy meglepetés a favoritnak tartott norvég csapat (le)szereplése, amely - elsősorban Frode Andresen pontatlansága miatt - két büntetőkörre és kilenc póttöltény felhasználására  kényszerült, így csak ötödik lett. Befutóemberük, a Salt Lake Cityben mind a négy számot megnyerő, ám Torinóban még aranyérem nélkül álló Ole Einar Björndalen ezen az olimpián először lőtt hibátlanul, s ő hozta fel az északi együttest a tizedik helyről az ötödikre.

sílövészet, 4x7,5 km-es férfi váltó
olimpiai bajnok: Németország (Ricco Gross, Michael Rösch, Sven Fischer, Michael  Greis) 1:21:51.5 ó (1 büntetőkör+8 póttöltény)
2. Oroszország (Ivan Cserezov, Szergej Csepikov, Pavel Rosztovcev,  Nyikolaj Kruglov) 20.9 mp hátrány (0+6)
3. Franciaország (Julien Robert, Vincent Defrasne, Ferreol Cannard,  Raphael Poiree) 43.6 mp h. (0+6)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!