Hírek

2006.02.04. 07:00

Pistike és a cumikampány

Cumis plakáttal indítja a kampányát az MDF. Bemutatták az SZDSZ ötéves kampányarcát is. A kicsik a nagy pártokat tekintik igazi ellenfeleiknek.

Europress összeállítás

Egy cumi látható az MDF legújabb választási plakátjain. A kisebbik ellenzéki párt ezzel azt üzeni az állampolgároknak, hogy nem hisz a Fidesz és az MSZP kampányígéreteinek, vagyis „nem veszi be azokat” – közölte pénteken Almássy Kornél alelnök. Az MDF úgy látja, hogy a két nagy párt gyerekként kezeli a választókat, amikor megvalósíthatatlan ígéreteket tesz nekik. Ilyen például a Fidesz javaslata a tb-járulék 10 százalékpontos csökkentése, illetve az MSZP sikerpropagandája a gazdaság állapotáról – tette hozzá Almássy. Az MDF-nek már korábban is voltak plakátjai az utcákon, az egyik az ország kettészakítottságát ábrázolta egy karikatúrával, a másik pedig felelős és őszinte politizálást ígért, Dávid Ibolya arcképével.

Közben az SZDSZ bemutatta azt az 5 éves kisfiút, aki a liberálisok kampányarca lesz az idei választásokon. „Kovács Pisti ötéves magyar állampolgár” – közölte a helyszínen Horn Gábor kampányfőnök. Az SZDSZ szerint a kampánynak a pártok programjairól kell szólnia. Kovács Pistinek nem attól lesz jó az élete, ha Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc lesz a miniszterelnök, hanem attól, ha a kormány végigviszi az egészségügy átalakítását, a közigazgatás és az oktatás reformját, s egykulcsossá teszi az adórendszert – hangoztatta Horn Gábor.

Az eseményen egyúttal összegezték az előző, a „Jöjjön el az én országom” kampány internetes felmérését is. Horn elmondta: egy hónap alatt több mint 110 ezren töltötték ki kérdőívüket. Az SZDSZ által feltett 14 kérdésre válaszolók 71 százaléka támogatná a magántőke beengedését az egészségügybe, 76 százalék pedig egyetért a több-biztosítós egészségügyi modell bevezetésével. A kérdőívet kitöltők 70 százaléka jó megoldásnak tartaná a magántőke bevonását a Magyar Államvasutak működésébe. 72 százalék tartana megfelelőnek olyan támogatási rendszert, amelyben nem alanyi jogon, hanem rászorultsági alapon jár az állami segítség. Horn elmondta: a felmérés nem tekinthető reprezentatívnak. Véleménye szerint azonban válaszadók nagy száma jelzi a liberális megoldások támogatottságát, annak ellenére, hogy minden kérdésnél jelezték a várható hátrányokat is.

MSZP: hazug hirdetések

A Fidesz hamis statisztával, hamis statisztikával hamis ígéreteket közöl hirdetéseivel – mondta pénteken Simon Gábor, az MSZP országos választmányi elnöke. A politikus a Fidesz újságokban megjelenő politikai hirdetéseire utalva elmondta, egy modellügynökségnek dolgozó modellel hamisan jelenít meg a párt egy nehéz élethelyzetet – állástalanságot –, és ezt a Foglalkoztatási Hivatal szakmailag hibásan használt adataival próbálja hitelessé tenni. „A Fidesz kampányának újabb eleméről derül ki, hogy hamisságra épül” – mondta Simon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!