Hírek

2006.02.20. 17:32

Orbán után Gyurcsány is országot jár

Szerdától országjárásba kezdenek az MSZP vezető politikusai, köztük a miniszterelnök, hogy beszámoljanak a szocialista párt most hétvégén elfogadott Új Magyarország-programjáról. Gyurcsány Ferenc ezt hétfőn jelentette be, miután a párt megyei elnökeivel és a megyei közgyűlési elnökökkel ismertette a választási programot.

Sz. Sz.

A kormányfő a párt javaslatait a korszakváltás programjának nevezte. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, hogy nem általában kell konzultálni az emberekkel, hanem minden egyes településre el kell menni és meg kell mutatni, hogy mit tenne az MSZP, ha ők nyerik a választásokat. Éppen ezért jövő hétfőtől a megyei elnökök és a helyi politikusok is elkezdik járni a körzetüket és részletesen ismertetik az adott településekre vonatkozó pontos terveket. A program négy alappillére az építkező, gyarapodó Magyarország, a szociális jóléti rendszer átalakítása, a több demokrácia, és a hatékony állam, vagyis a reformok - fejtette ki.

Hiller István pártelnök bejelentette, hogy vasárnap, a  SYMA-csarnokban bemutatják a program helyi, területi szintű  lebontását, ami a program „olyan folytatása, amilyet Magyarországon  párt még nem csinált”. A tervek szerint a miniszterelnök március végéig 120-130 településre látogat el kizárólag a programismertetés céljával. Mindez azt jelenti, hogy a kormányfő naponta 3-4 helyszínen népszerűsíti az MSZP terveit.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke már hétvégén országjárásba kezdett, a mostani kampánykörútjának elnevezése: „Országépítő találkozók”. Szombaton Balatonfüreden bejelentette például, hogy kormányra kerülésük esetén elindítják az új Széchenyi Tervet, amellyel a hazai kis- és közép-vállalkozásoknak akarnak segíteni. A tervek szerint Orbán körülbelül harminc helyszínen jelenik majd meg, minden megyét felkeres. Információink szerint a központi téma a munkahelyteremtés, illetve a járulékcsökkentés lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!