Hírek

2006.02.13. 20:22

A Torino előtti hazai mintavételek mind negatívak

A torinói téli olimpián résztvevő magyar versenyzőknél két alkalommal is tartottak előre be nem jelentett doppingvizsgálatot, a másodikat közvetlenül a kiutazást megelőzően, s valamennyi mintavétel negatív eredményt hozott.

BAMA

Ezt az a - Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) részére is megküldött - hivatalos írásos jelentés tartalmazza, amelyet a Nemzeti Doppingellenes Koordinációs Testület (NDKT) már az új elnök, Füleky András, a Nemzeti Sporthivatal elnökhelyettese vezetésével megtartott soros ülésén fogadott el. 

A testület, amely immár delegáltjai között tudhatja a MOB újonnan megválasztott főtitkárát, Kamuti Jenőt is, egyetértett a Nemzeti Doppingellenes Stratégia alapelveivel, melyek közül kiemelt fontosságúnak tekinti a szigorú szankcionálást, a jogosultságok és kötelezettségek ismeretét és alkalmazását, a szigorú összeférhetetlenségi szabályok deklarálását, az egyértelmű szabályok bevezetését, különös tekintettel a mintavétel és a kezelés fázisára.

A hatékonyság növelése érdekében az idén kicserélődött a doppingellenőrzést végző szakemberek teljes köre, a mintavételek száma pedig 15 százalékkal emelkedett. A doppingellenes tevékenységben résztvevő valamennyi szervezet feladatának, hatáskörének és felelősségének körülhatárolása egy olyan rendszer megteremtését szolgálja, amely segíti a küzdelem eredményességét - hangzott el az ülésen, ahol szorgalmazták: a cél elérésének alapvető feltételeként tiszta, átlátható jogi környezetet kell teremteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!