Hírek

2006.01.19. 16:30

Sztrájk égen és földön

Németország orvosainak nagy része beszüntette a munkát csütörtökön. A praktizáló doktorok soha nem tapasztalt egységben léptek föl az állami, a kormányzati előírások ellen. A tiltakozók azt hangoztatták, hogy túl sok papírmunkát kell végezniük és az arra fordított idő a gyógyítás kárára megy. Kifogásolják továbbá, hogy a páciensek nyilvántartásba vételéért 10 eurót kell kérniük. A praxisdíj bevezetése óta csökkent az orvosok forgalma, a berlini magánrendelők egyharmadát csőd fenyegeti.

Cs. Cs.

Az Alitalia olasz légitársaság utaskísérői is 24 órás sztrájkot tartottak. Ezzel egy időben tíz órától 18 óráig az Alitalia pilótái, a földi személyzet és a forgalmi irányítók is beszüntették a munkát. Az olasz közlekedési miniszter megpróbálta letiltani az újabb sztrájkot, sikertelenül. Szombaton várhatóan a milanói repülőtér irányító-tornyainak dolgozói sztrájkolnak 12 és 16 óra között. Légi sztrájk lesz január 30-án is, január 26-án, este 21 órától az olasz vasutasok 24-órás sztrájkja kezdődik és februárban sem lesz jobb az itáliai közlekedési helyzet: a szakszervezetek újabb sztrájkokat hirdettek meg.

Megbénulhat a közlekedés a labdarúgó-világbajnokság idején! A német vasúti dolgozók két szakszervezete ugyanis sztrájkkal fenyegetőzik, amennyiben a kormány terveinek megfelelően két társaságra osztja a Német Vasutakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!