Hírek

2006.01.28. 07:00

Lelkifurdalásom van, mert meghúztam az autót

KÁROKOZÁS Olvasónk nekitolatott egy parkoló autónak. Ezzel a másiknak mintegy ötvenezer forint kárt okozott. Az úr elhajtott, de később lelkifurdalása támadt. Megkeresné a tulajdonost.

BAMA

A kedves olvasó nem tehet mást, mint amit ő maga is kitalált. Újsághirdetést ad fel, amellyel megpróbálja megtalálni a tulajdonost. Az úr azt írja: tart tőle, hogy esetleg illetéktelen személyek jelentkeznek. Ez bizony megeshet - reagált az esetre dr. Schneider Péter jogász. De mit lehet tenni? A rendszámot olvasónk nem írta fel. Megjelölheti tehát a behorpasztott kocsi típusát és színét.

Az talán járható út, hogy a baleset helyszínét nem írja bele a hirdetésbe. Azt bizonyíték gyanánt mondja el a feltételezett sértett. Így is rengetegen jelentkeznek majd a hirdetésre. Egyesek mert valóban meghúzták és otthagyták az autójukat, mások azért, mert szívesen nyerészkednének. Az eset egyébként egy kicsit komikus - teszi hozzá a szakember. Hasonló helyzetekben próbáljunk meg józanul gondolkodni. Egy kis önismeret nem árt. Mert ha tudjuk magunkról: tisztességes emberek vagyunk, és bántana minket, hogy a másiknak kárt okozunk, nem hajtunk el ilyen helyzetben. Természetes számunkra, hogy gondoskodunk a kártérítésről. Ha viszont képtelenek vagyunk tiszta fejjel gondolkodni olyan stresszhelyzetben, mint a fenti, könnyen elkövetjük a hibát. A helyes viselkedés egyébként, mint itt is, a probléma-felismerésen múlik. Ha ennek a képességnek nem vagyunk a birtokában, akkor az sem biztos, hogy alkalmasak vagyunk az autóvezetésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!